Loading...

Våra kvaliteter

Här på Dcore är vi måna om kvaliteten på våra kläder och därmed också de material vi jobbar med. Här nedan kan du läsa mer om de kvaliteter du alltid kan förvänta dig på ett Dcore plagg.

FUKTTRANSPORTERANDE TYG

Fukttransporterande tyg är en typ av tyg som ofta används i träningskläder och sportkläder eftersom materialet är konstruerat för att dra bort fukt från huden.

Det fungerar på så vis att tyget transporterar svett bort från huden och ut till utsidan av tyget. Det är mycket lättare för fukten att avdunsta på ytan av tyget än när det är fångat mellan plagget och huden.

Fukttransporten fungerar genom att använda något som heter kapillärverkan. Detta innebär att tyget består av små små rör, som kapillärer i kroppen som får fukten att flytta bort från huden för att sedan släppas ut i ditt yttre lager av kläder eller luften.

Det fukttransporterande tyget har kapillärer som är stora nog att transportera bort fukt, som svett, men tillräckligt små för att hålla nederbörd, som regn, utanför. Om du tänker på en veke i ett ljus, tänk hur veken drar vaxet upp i veken till flamman som ska brännas. Principen om fukttransporterande tyg är ungefär likadant.Fukttransporterande tyg är populärt i träningskläder eftersom det håller atleten torr när han/hon tränar. Syntetmaterial ger den bästa effekten av fukttransport eftersom de transporterar bort fukt samtidigt som de inte absorberar fukt utifrån.

Förutom att hålla människor bekväma medan de tränar, kan fukttransporterande tyg också vara viktiga för att förebygga hypotermi. När människor tränar utomhus i kallt väder eller utövar andra vintersporter , bär de varma kläder, ofta i flera skikt.

När de börjar träna, värms deras kroppar upp och de börjar svettas. När temperaturen sänks kan det vara farligt om svett samlas på huden. Kroppen får då svårt att reglera temperaturen.

VARFÖR YKK DRAGKEDJOR?

YKK, den japanska blixtlås-giganten, gör ungefär hälften av alla blixtlås på jorden.

Mer än 7 miljarder blixtlås varje år. Grundat av Tadao Yoshida i Tokyo 1934. YKK står för Yoshida Kogyo Kabushikikaisha (vilket grovt kan översättas med företaget Yoshida AB). Den unge Yoshida var en uppfinnartyp som utformat sina egna anpassade blixtlåsmaskiner när han inte var nöjd med de existerande produktionsmetoderna.

Steg för steg, utvecklade Yoshida maskiner till i stort sett varje del av blixtlåstillverkningen. De tillverkar fortfarande sina egna maskiner för sina blixtlås. Detta är en process som noga döljs för konkurrenterna. Att man har allt inhouse gör att produktionshastighet och kvalitet alltid ligger jämnt. (Många produktionslinjer föll samman när Japan drabbades av jordbävning 2011, men YKK´s maskiner fortsatte som vanligt.)

 

Yoshida har en affärsregel som han kallar "cykeln av godhet." Den hävdar att "ingen blomstrar om han/hon inte gör nytta för andra." Detta kan trattas ned till hans strävan att producera allt högre kvalitet med allt lägre kostnader. Det verkar logiskt, men det är långt ifrån lätt att göra. I slutändan är hemligheten till YKK framgång lika okomplicerad men lika imponerande:

YKK gör otroligt pålitliga blixtlås, levererar i tid och erbjuder ett brett utbud av färger, material och stilar. Känslan i klädindustrin är att det inte kan gå fel med YKK.

"En dragkedja aldrig kommer att göra ett plagg," "Men det kan förstöra ett plagg." 

LUKTAVVISANDE MED POLYGENIE

”Stinky polyester” är ett välkänt fenomen som uppstår när bakterier växer till på textilier. Det finns några principiellt olika angreppssätt för att undvika problemet:

  • Tvätta mer, men även efter tvätt kan plagg lukta så det löser inte hela problemet.
  • Reducera förutsättningarna för bakterietillväxt genom att välja ett material där bakterierna inte växer lika fort, till exempel ull
  • Behandla materialet med en lösning som reducerar bakterietillväxten på ett hud- och miljövänligt sätt, som Polygiene
  • Kapsla in odören som uppstår.

Polygiene jobbar med de bästa lösningarna givet applikation och användarsegment. Bolagets lösningar kan appliceras på såväl tråd som tyg. Polygienes lösningar är så effektiva att det räcker med små mängder och dessutom varar funktionaliteten hela plaggets livslängd.

Till stor utsträckning baseras Bolagets lösningar på naturligt förekommande silversalt, som tillverkas av återvunnet silver. Silversalt hämmar bakterietillväxt på ett effektivt sätt och därmed minskar odören och behovet av att tvätta så ofta.

Polygienes textil- och applikationskunnande

Polygiene har utvecklat och erbjuder produkter och behandlingsmetoder som innebär att en permanent odörbehandling säkerställs från första användning och under hela plaggets livslängd med en minimal tillsats av Polygieneprodukt.

En av Polygienes styrkor är vårt unika textil- och applikationskunnande vilket innebär att vi kan erbjuda den bästa lösningen givet tillverkning och användningsområde.